Koulutus

Koulutus on hyvin tärkeä vaihe pennun elämässä. Pentuna koira on kaikkein oppivaisin. Kaikkein tärkeimmät komennot jotka koiran tulee osata on istu ja tule. Istumisen kautta voi edetä muihin vaikeampiin komentoihin jotka alkavat istumis-asennosta, istumisen kautta koira oppii myös paremmin odottamista sekä kärsivällisyyttä. On hyvin tärkeää että koira osaa odottaa. Tule, komento on myös hyvin tärkeä sillä jos pentu esim. karkaa, voit kutsua ja luottaa että se tulee takaisin. Pentua koulutetaan herkkupalojen sekä leikin kautta. Silloin pentu kokee että oppiminen on hauskaa. Perustaitojen jälkeen on myös tärkeää että pentu osaa jättää asioita kun kutsut sitä vaikka tarjolla olisi hauskempaa puuhaa. Koiran pitää osata tulla takaisin ennen kun päästät sen vapaaksi. Koulutukseen voi käyttää ihan mitä vaan sanaa mutta jokaisen pitää käyttää samaa sanaa jotta pentu oppisi komennon.

Lili mökillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *